Tradiční výstavy květin v Čimelicích doprovázela po dlouhá léta i výtvarná díla paní Evy Ďurčové.

Výtvarnice Eva Ďurčová (* 1960, + 2022) žila v jihočeských Uzenicích u Blatné. Výtvarné umění ji doprovázelo už od útlého dětství. Po absolvování LŠU Blatná se rozhodla studovat na Střední uměleckoprůmyslové škole keramické v Bechyni obor „Malíř keramiky a porcelánu“. Dlouho pracovala jako učitelka výtvarného oboru na ZUŠ v Blatné. Zabývala se keramikou, olejomalbou a tvorbou akvarelových ilustrací.

Eva Ďurčová - vzpomínka

Vystavovala svoje obrazy v řadě výstavních síní po celém Jihočeském kraji. Se svou dcerou Janou jezdily pravidelně na čimelické výstavy květin a zahradních doplňků. Její obrazy a plastiky se vyznačovaly osobitým pohledem na život, ztvárňovaly umění a bohatou fantazii.Celá léta dělaly radost i návštěvníkům čimelických výstav v nápaditých expozicích.

Paní Eva Ďurčová odešla nedávno do uměleckého nebe. Nedlouho předtím jsme spolu hovořily a těšila se na další akci. Nové obrazy a plastiky tak už na čimelických výstavách neuvidíme.

Chtěla bych paní výtvarnici Evě Ďurčové alespoň touto vzpomínkou poděkovat za dlouholetou spolupráci, laskavost a podporu květinových výstav. Za všechny návštěvníky a obdivovatele a přátele. Děkujeme!

Eva Ďurčová - vzpomínka Eva Ďurčová - vzpomínka Eva Ďurčová - vzpomínka Eva Ďurčová - vzpomínka
Eva Ďurčová - vzpomínka Eva Ďurčová - vzpomínka Eva Ďurčová - vzpomínka Eva Ďurčová - vzpomínka

 

Ing. Hana Chvalová, zahradnice, Čimelice

foto autorka